Logo mooiuden.nl
  | Fotonummer: c5bb6f
Foto: André van der Linden

Papa van het Jaar: 'Een lieve man die altijd voor ons klaarstaat'

  Human Interest

Uden - "Het is een lieve man die voor ons klaar staat wanneer we hem nodig hebben. Hij is altijd vrolijk wanneer we hem zien, heeft goede humor en laat zien dat hij van ons houdt! "Met deze mooie woorden werd Erwin Koele door zijn kinderen Desi en Joey aangemeld voor de Papa van het Jaar-verkiezing tijdens Kersenpop en Erwin won!

Hij staat nog midden in de kamer, de gigantische trofee die hoort bij de titel 'Papa van het Jaar 2018'. Het was nog een hele klus om het gevaarte thuis te krijgen. We waren op de fiets en het ging niet helemaal goed", lacht de titelhouder Erwin Koele. "Maar daar zie je niets van."
De beker is ook niet zo belangrijk. "Maar hij heeft hem verdiend", vinden zijn kinderen. Ook al zijn ze volwassen, ze kunnen op hun vader rekenen. "Van kleine klusjes tot een luisterend oor of een gezellig biertje", vertelt Joey. Desi knikt. "Als ze op een terras zitten, sturen ze een appje: 'hee we zitten hier, komen jullie biertje doen?'"
Ze gaan zelfs samen naar dancefestivals. Als hulpverlener was Erwin daar vroeger achter de schermen actief. De backstagebandjes gingen dan meteen naar de kinderen. En dan liepen Joey en Desi rond met een 'Defqon- ketting'.

Brandweerpapa
"Het was altijd wel mooi om te vertellen dat je vader brandweerman was", vertelt Joey. "Mee naar de brandweer of de vliegbasis, het was echt stoer om daar rond te lopen", herinnert Desi zich. Ze ging ook samen met haar vader skeeleren: "Dan gingen we stiekem snoep halen wat mama niet mocht weten. Stoeien, dat deden we ook vaak en dan was het huilen. Ja, papa ook, ik had een keer tegen zijn knie aangeschopt."
Joey schopte meer tegen een bal. "Ik ben ooit, lang geleden, als 500ste lid bij FC Uden begonnen en toen is papa trainer geweest. We hebben heel wat zaterdagen samen gespeeld."
Erwin was geen resultaatcoach: "Scoren en winnen was leuk, maar plezier in het spelen was belangrijker. Voor elkaar opkomen, met elkaar omgaan, respect voor elkaar én tegenstander hebben."
Een wijze les van Erwin was 'altijd nadenken bij wat je doet' en hij wilde als 'ouderwetse opvoeder' dat zijn kinderen deden wat hij zei: "Maar dat hoeft niet meer en je krijgt dan andere gesprekken."
Desi en Joey zijn allebei ook goed terecht gekomen, weet Erwin. "Ze regelen hun eigen leven en als vader wil je ook graag dat dat gebeurt. Met beide voeten op de grond staan, dat doen mijn kinderen goed. Ze hebben me nog steeds wel nodig, maar ik hen ook. Als je ouder wordt, heb je elkaar meer nodig."

Erfstuk
Joey en Desi genieten van de momenten en gezellige avondjes met hun vader Erwin en zijn vrouw Sylvia, en dat hopen ze nog heel lang te doen. Maar wie krijgt straks de grote trofee? "Die mogen ze verdelen", lacht Erwin. "Volgende maand al", grijnst Sylvia, maar Joey en Desi glimlachen. "Hij staat daar heel mooi!"

De Papa van het Jaar 2018 wordt komend jaar natuurlijk weer gevolgd door DeMooiUdenKrant!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037612&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9813293&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037610&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>