Logo mooiuden.nl
  | Fotonummer: c062c4
Column

Onder de Linden: PSV in Uden

  Column

"Ronald, mag ik je wat vragen?"
Ik stond in de gang met alle PSV-ers.
"Nee, niet voor de wedstrijd", zei Waterreus streng. Ook al was het maar tegen UDI, hij keek strak voor zich uit. De keeper hield even later de nul, maar PSV was ondanks zes goals toch niet zo heel goed. Misschien dat trainer Erik Gerets daarna zo kortaf af was, toen ik hem vroeg wat hij van UDI vond. "Udi was goed, wij niet." Einde interview.

Tja, voetballers interviewen, het is niet echt mijn ding. Jaren later speelde PSV weer bij UDI en rende ik achter trainer Fred Rutten voor een paar nietszeggende quotes. Oh, wacht daar liep Koevermans richting de spelersbus. "Hé Mark, mag ik je …."
De spits stopte, draaide zich om en keek me ontzettend boos aan.
"Hoe noemde jij me net?"
Ik was me van geen kwaad bewust, maar voelde wel dat er iets was. "Euh, …. meneer Koevermans."
"Je noemde mij Mark!"
Ik wist nog steeds niet waarom hij zo boos deed en keek hem hopeloos aan.
"Mark Koevermans is die tennisser!", siste Danny. "Ik heb er zo'n hekel aan als journalisten zich niet voorbereiden!"
Help, dacht ik en ik zei maar snel sorry.
Mark .. euh Danny wilde daarna nog wel wat vragen beantwoorden, maar van de stress heb ik mijn recordertje toen vergeten aan te zetten.
Ach, wat hebben de voetballers van PSV ook te vertellen na afloop. Dennis Rommedahl vond UDI "best aardig, … voor amateurs."
Mark van Bommel was gewoon aardig, maar ik kan me van dat interviewtje eigenlijk niks meer herinneren. Hij had UDI wel een goaltje gegund, lees ik 17 jaar later.
Nee, ik wilde die avond liever de keeper wat vragen gaan stellen, want Ronald Waterreus stond bekend om zijn rake en eerlijke uitspraken. Met zijn natte lange haren kwam hij net uit de kleedkamer en hij zuchtte al een beetje toen hij mij zag, maar ja: nu was het ná de wedstrijd.
Eerst maar even een lollige vraag, dacht ik, om er even in te komen.
'Ronald, had je er niet eentje door kunnen laten voor UDI?'
Waterreus kijkt me aan, zucht nog harder dan even daarvoor, draait zich om en loopt weg.

André

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037612&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9813293&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037610&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>