Logo mooiuden.nl
  | Fotonummer: d45645
Foto: André van der Linden

Kinderen van rijdende school op bezoek bij de burgemeester

Uden - Burgemeester Hellegers bracht vorig jaar tijdens de kermis een bezoek aan de rijdende school in het park en nodigde de kinderen toen uit voor een bezoek aan het gemeentehuis. Maandagmorgen is het zover en met een treintje worden de kinderen naar het gemeentehuis gebracht.

Een beetje spannend is het wel om de trappen te beklimmen naar de bestuurskamer. Maar daar wacht een lekker drankje en een dikke plak cake. Ah, daar is de burgemeester die even een rondje handjes geven maakt. "Burgemeester, wat heeft u een sterke greep", zegt William bewonderend. "Heeft u gouden toiletpapier?"
"Nee, jullie wel?", zegt de burgemeester en het ijs is gebroken. "Ik kom al mijn hele leven in Uden", vertelt William wiens ouders blikgooien en eendjes vangen als attracties hebben. "'Burgemeester, wat is je favoriete attractie?", willen de kinderen weten. Daar moet Henk Hellegers even over nadenken, nee de Booster is het niet. "Het rad", antwoordt de burgemeester. "Dan kun je alles lekker van boven zien."
Over de moeilijke vraag, 'Is Uden een stad of een dorp?', hoeft de burgemeester weer niet na te denken. "Een stad!", zegt hij resoluut. Eigenlijk heeft de burgemeester ook nog een lesje staatsrecht in gedachten en hij vraagt wie volgens de kinderen de baas van de gemeente is?  "Mark Rutte!"  Nee, de gemeenteraad, maar de burgemeester is wel een beetje de baas van de polities. De kinderen vertellen verontwaardigd over andere kinderen die 's nachts om twee uur 'expres en voor de lol' hun school onder wat zand hadden gegooid.
De ambtsketen is ook interessant. "Hoe zwaar is die ketting?" "Hoe lang heb je de ketting al?"  en de burgemeester krijgt  een compliment van Frits over de dikte van de stukjes cake. "MIjn moeder heeft van die dunne plakjes."
De burgemeester vraagt wanneer de kinderen vakantie hebben. "Op een burgerschool voordat je overgaat en voor de rust", weet een meisje. " En wij … wij hebben geen vakantie." De andere kinderen knikken. "Alleen kerstvakantie!"
Het is tijd voor een bezoekje aan de raadzaal en dat vinden de kinderen leuk!  Knopjes en een microfoon, de sterke greep van de burgemeester is even zoek. Maar de opa lacht.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037612&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9813293&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037610&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>