Logo mooiuden.nl
  | Fotonummer: 970983
Foto: Henk Lunenburg
foto's+interview Fotoseries

Ger Urbanski 25 jaar met Hart en Ziel voor LTC Uden

Uden - Zaterdag 30 juni heeft Ger Urbanski, tijdens het 45 jarig bestaan van LTC Uden,  na 25 jaar afscheid genomen als bestuurslid van LTC Uden. In die periode heeft hij de vereniging zien veranderen van het traditionele tennis in witte kleding en op gravel tot de bruisende veelkleurige vereniging van vandaag. Al die jaren stond Ger in dienst van leden en bezoekers om iedereen "de tijd van zijn leven" te bezorgen. Enkele vragen aan een clubicoon:

Hoe komt iemand met de naam Urbanski in het Udense terecht?
Mijn vader was een van de Poolse geallieerden die Breda bevrijdden in 1944. In Breda bracht ik mijn jeugd door. Tijdens mijn militaire diensttijd kwam ik op vliegbasis Volkel terecht. In die tijd leerde ik enkele Udense cafeetjes kennen en daar ook Francien, mijn vrouw. Onze dochters Ilja en Elke zijn hier geboren.

Hoe ben jij bij LTC Uden terecht gekomen?
Mijn eerste kennismaking met tennis was in 1985. Ik had mij ingeschreven voor 30 tennislessen van Leo Delvaux in tennishal De Schaapskooi. Toen die er op zaten ben ik samen met mijn buren lid geworden van LTC Uden. Het was wel even wennen aan de traditionele cultuur met gedragsregels,  vooral witte kleding en natuurlijk gravelbanen. Destijds kreeg ik tennisles van onze huidige voorzitter Peter van Klaveren, die toen trainer was. Als tennisser heb ik het tot speelsterkte D1 gebracht. Maar het was vooral de gezelligheid en de sfeer waar ik van genoot. Daarom ben ik lid geworden van de recreatiecommissie.

Hoe houdt iemand het vol om 25 jaar bestuurslid te zijn?
Tja… Ik begon er aan na al 8 jaar commissielid te zijn geweest. Nu besef ik dat 25 jaar inderdaad een hele lange periode is. In die periode heb ik bijvoorbeeld vier voorzitters meegemaakt: Wim Koene, Jan Dekker, Jacques Bonnier en nu Peter van Klaveren. Het heeft vooral te maken met de betrokkenheid die ik voelde met zoveel vriendelijke en aardige leden. Het was leuk om het hen naar de zin te maken. Het waren uiteindelijk de mensen die mij de energie gaven om steeds opnieuw met mijn commissie en ook binnen het bestuur de zaken naar voren te brengen die voor de sfeer goed waren. Ik word op dit moment binnen het bestuur "Chief Social Officer" genoemd, een beetje als grap maar ik geloof ook wel met een serieuze ondertoon. Het wel en wee van onze leden vind ik belangrijk. Daarmee is de tijd voorbij gevlogen.

Welke grote veranderingen heb jij meegemaakt?
De cultuurverandering van een traditionele tennisclub naar de dynamische en bruisende vereniging van vandaag was een geleidelijke verandering. Maar ook de verandering van gravel naar kunstgras was een verandering: Opeens konden leden het gehele jaar door tennissen! Dat veranderde veel aan het verenigingsleven en ook aan het besturen. Een winterslaap was er niet meer bij! Een dramatische gebeurtenis was natuurlijk ook de brand van 21 maart 1993 die ons paviljoen in de as legde. Het positieve was wel dat door de herbouw met veel vrijwilligers die gebeurtenis de eensgezindheid enorm goed heeft gedaan. Steeds meer werd LTC Uden een vereniging met een grote groep van hele goede vrijwilligers, tot de dag van vandaag!  De laatste jaren werd het steeds belangrijker om leden actief te trekken en te binden. We zijn op dat gebied vol initiatieven, dat houdt de vereniging jong en fris. Gastvrijheid en aandacht voor mensen is wat mij betreft van alle tijden. Daaraan heb ik bij LTC al die jaren mijn bijdrage proberen te leveren. 

Wat ga je met de extra vrije tijd doen nu je terugtreedt uit het bestuur?
Ten eerste blijf ik actief betrokken bij de vereniging. Ik ben dus zeker niet vertrokken bij de club. Misschien iets meer tijd om te genieten van de sfeer waaraan veel mensen onder wie ikzelf mijn steentje hebben bij gedragen. Genieten van de gezelligheid maar ook van kijken naar tennis op goed niveau. Daar heb ik echt zin in. Verder zal ik als "eeuwige mid-lifer" misschien iets vaker bezoekjes brengen aan alle gezellige activiteiten in Uden, zoals aan De Pul. Ook daarvan geniet ik. Ik zal iets minder vaak vakanties voor LTC hoeven aan te passen of familiefeesten af te zeggen. Wel blijft de herinnering aan LTC Uden als een mooie vereniging, die steeds sterk is gebleven in tennisland en waarvan het bestuur en commissies altijd op orde waren met gedreven mensen. Topsport gaat bij LTC hand in hand met een goede sfeer. In de regio en zeker in Uden een club om trots op te zijn en dat ben ik!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037612&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9813293&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037610&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>