Logo mooiuden.nl
  | Fotonummer: 8e5506
Zakelijk

'Bij Meneer Prinssen blijft alles zoals het is'

Zeldzaam goede gastvrijheid, de beste wijnen en bieren, culinaire borrelhapjes en een ambiance die 'skitterend' is. Het zijn en blijven de kenmerken van café Meneer Prinssen. Ook nu eigenaar Maarten Prinssen - Meneer Prinssen himself - wethouder wordt. "Er verandert niets, alleen werk ik er niet meer en is Teun het vaste aanspreekpunt."

Café Meneer Prinssen wordt al sinds de opening, nu tweeënhalf jaar geleden, geleid door eigenaar Maarten Prinssen en bedrijfsleider Teun van den Tillaar. Inmiddels staat Teun alleen aan het roer van het populaire café aan de Sint Janstraat. "Wat er verandert nu Maarten niet meer meewerkt? Niets. Bij Meneer Prinssen blijft alles zoals het is. Alleen moet ik mijn maatje missen en word ik zelf het gezicht van het café", lacht de Udenaar.

Gast van het café
Maarten stopte in januari van dit jaar al met zijn werkzaamheden in het café. Ze waren onmogelijk te combineren met de tijd en energie die hij als lijsttrekker voor VVD-Leefbaar Uden in het campagnevoeren stak. "Maar ik ben nog veel in het café te vinden hoor, nu gewoon als gastheer", zegt de aanstaande wethouder, die donderdag beëdigd wordt. "Hij heeft alleen zijn werkpolo niet meer aan", vult Teun lachend aan.

Kinderen Prinssen
De drie kinderen van Maarten en Denise Prinssen - Willem, Nienke en Janneke - werken ook in het café dat hun achternaam draagt. De ouders zijn daar zeer trots op. De rest van het team bestaat uit jonge, enthousiaste mannen. "Onze mensen zijn goed op elkaar ingespeeld en werken al langere tijd samen", zegt Teun. "Maarten hoeft zich nergens zorgen over te maken." Maarten en Teun zijn trots op het café: "Het loopt als een trein. Onze spaarkas bewijst dat: die zit ram vol, we hebben zelfs een wachtlijst."

Wereldreis en Happy Partytimer
Teun heeft als bedrijfsleider al diverse initiatieven in het leven geroepen, zoals 'De wereldreis van Meneer Prinssen'. Elke tweede woensdag van de maand wordt een nieuwe wijn geïntroduceerd als wijn van de maand. Dat gaat gepaard met hapjes uit het land waar de wijn vandaan komt. Daarnaast start hij binnenkort met Happy Partytimer. Elke derde donderdag van de maand mag een stichting, club of organisatie voor een goed doel het café 'bezetten'. Zelf achter de bar staan, eigen muziek draaien en activiteiten organiseren. Van de café-omzet gaat 15 procent naar het gekozen goede doel. Shirley van den Bosch bijt donderdag 17 mei het spits af. Ze houdt dan een veiling en neemt een eigen dj mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alpe d'Huzes. Donderdag 20 september is ook al gereserveerd: dan staat de avond in het teken van de Samenloop voor Hoop.

Meneer Prinssen Denktank
Teun en Maarten doen allebei graag nieuwe dingen. Maarten nu heel rigoureus door wethouder te worden, Teun door voor Meneer Prinssen nieuwe concepten te ontwikkelen. Zo start hij met de Meneer Prinssen Denktank, waarin hij met vier vaste gasten wil sparren over het café. "We vinden het tijd om weer scherp naar een aantal zaken te gaan kijken. Wat kan anders, wat valt er nog te verbeteren? Dat soort zaken willen we met de denktank bespreekbaar maken."

Zie ook www.meneerprinssen.nl

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037612&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9813293&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037610&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>