Logo mooiuden.nl
  | Fotonummer: fe8ed2
interview

'Op de berg heb ik veel aan Lieske en aan mam gedacht'

"Je hebt het goed gedaan", zegt een leerling van basisschool Camelot tegen Dian. "Wat lief!" antwoordt Dian geroerd. "Ik heb ontzettend veel lieve reacties gekregen de afgelopen periode", vertelt de Udense. Ze kijkt terug op een bewogen half jaar waarin ze 10.000 euro inzamelde voor Alpe d'HuZes én de beroemde berg op 1 juni twee keer lopend beklom.

"Op de berg heb ik veel aan Lieske en aan mam gedacht", vertelt Dian. "Ze zijn allebei in 2015 aan kanker overleden." Het overlijden van zowel haar beste vriendin Liesbeth als haar moeder Toos was voor Dian de aanleiding om geld in te zamelen voor het KWF door mee te doen aan Alpe d'HuZes. Dian organiseerde veel acties en DeMooiUdenKrant volgde haar in haar missie. Zo hield Dian een actie bij BodyStyle en een actie op de school van haar kinderen Axel en Alice. Verrassend vond Dian de opbrengst van haar 'flessenactie'. " Ik heb een flesseninzamelingsactie gehouden en statiegeldbonnetjes verzameld. Dat heeft veel geld opgebracht, zo'n 1200 euro! Het totaalbedrag van alle acties en donaties kwam uit op 10.000 euro, geweldig!" Het was het bedrag waar Dian op gehoopt had. "Twee keer 5 was mijn 'droom', 5 voor mam en 5 voor Lieske. Tevens wilde ik twee keer de Alpe d'Huez lopend beklimmen. Dat is ook gelukt!"

Alpe d'HuZes
Dian nam deel aan de Alpe d'HuZes, samen met elf collega's van DLV Advies. Ze maakte ook deel uit van Big Challenge, de grootste groep (zo'n 240 mensen) tijdens 'de Alpe' . Donderdag 1 juni was de dag van de beklimming: een dag met veel emotie. "Ik had een heel dubbel gevoel op die berg. Het ene moment dikke tranen, het andere moment was het één groot feest. Dikke tranen in 'bocht 11', waar de kaarsjes voor Lieske en mam brandden, één groot feest in onder andere 'bocht 7', de Nederlandse bocht: daar passeerden we springend, dansend en zingend: het is niet met woorden te omschrijven!"

Twee keer
Dian had voor Alpe d'HuZes veel getraind en dat wierp zijn vruchten af. "De eerste keer was een eitje", lacht Dian die samen met haar collega Marrie liep. "Die eerste keer hebben we zelfs overwogen een derde keer omhoog te gaan. De tweede keer was echter afzien en pittig. Toen is er geen enkele keer gesproken over een derde beklimming."
Maar Dian bereikte twee keer de top van de Alpe d'Huez. "Ik had ieder moment van de dag gedacht dat ik bij de finish in tranen zou uitbarsten, maar toen het moment daar was, kon ik alleen maar blij zijn en genieten, onder andere van lieve collega's en familie die me vanaf de zijlijn aanmoedigden met hun spandoek!"

Bedankt!
En nu is het boek van Big Challenge zo goed als gesloten voor Dian: "Het houden van acties kostte enorm veel tijd en energie! Maar wat kreeg ik tegelijkertijd veel energie retour door alle lieve mensen om me heen met hun warme harten! Ik heb zo veel lieve reacties gekregen, ook van mensen die ik niet ken. Iedereen die me het afgelopen half jaar heeft gesteund wil ik via deze weg (nogmaals) bedanken. Dankzij al deze lieve mensen heb ik mijn droom van 10.000 kunnen realiseren! Zo ook de club van Big Challenge bedankt, zij hebben gezorgd voor het meest bijzondere, mooie en emotionele moment boven op de Alpe, de 'motivatiebijeenkomst', waar iedereen tot diep in het hart werd geraakt!"
Dian houdt mooie herinneringen en nieuwe contacten over aan het hele gebeuren "De acties, support van alle lieve mensen, koersweek, Big Challenge, team DLV Advies, team Frankrijk, team Fransen Gerrits, contacten vanuit Hilversum/Radio5, mam en Liesbeth die straalden vanuit de hemel toen ik twee keer bocht 11 passeerde, het maakt de herinnering aan mam en Lieske nog mooier. Ik denk én hoop dat ze heel trots geweest zouden zijn."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037612&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9813293&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037610&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiuden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=540" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>